til top
Om Røroshytta

Om Røroshytta

Lang tradisjon med høy kvalitet

Røroshytta ble etablert i starten av 1960-tallet av Røros Skogforvaltning. Røros har en lang tradisjon for lafta tømmerhytter og -hus. Stedet er et godt eksempel på at de tradisjonelle laftemetodene er av høy kvalitet og gir hus som kan stå til evig tid.  

Røroshytta har sin arkitektoniske forankring i området rundt Røros. Denne arven stiller høye krav til oss. I vakre, men værharde omgivelser har folk levd i hus av solid Rørostømmer i mange generasjoner. Vi leverer laftekvalitet av ypperste sort i en lavmælt stil med rene, vakre og funksjonelle linjer. Vi kombinerer gamle håndverkstradisjoner med nye og revolusjonerende metoder. 

Vi industrialiserte vår lafteproduksjon allerede på 1970-tallet for å komme den store etterspørselen i møte. Med våre moderne produksjonsmetoder bruker vi kort tid på å ferdigstille byggesettet til ei hytte eller et hus. 

Gjennom lang erfaring og gode møter med våre kunder har vi kommet fram til flere modeller som kan tilpasses dere og deres hyttedrøm.  

Hvorfor velge laftet tømmerhytte?

  • Natur- og miljøvennlig
  • Energi effektivt
  • Hygrotermisk effekt (evne til å ta opp fukt og avgi energi i form av varmestråling)
  • Sunnere inneklima
  • Lite vedlikehold
  • Mindre brannfarlig
  • Ingen skadelige bioprodukter
  • Norsk håndverktradisjon

Fra det tradisjonelle til det moderne

Mange kunder mener at det er lettere å få «hyttefølelsen» i bygg av tømmer sammenlignet med bygg i bindingsverk. Dette handler mye om hvilke tradisjoner og opplevelser vi har fra tidligere. Med kraftige takåser og god takhøyde får du en majestetisk romfølelseVil dere ha større vinduer eller andre endringer, kan vi tilpasse tegningene slik at det blir deres drømmehytte.  

Vi liker å fornye oss og nå er vi i gang med å videreutvikle modellutvalget vårt De nye modellene viser hytter og hus som er en kombinasjon av tømmer, limtre og store vindusflater helt opp til gavlene. Uansett om dere liker en tradisjonell eller moderne stil, så er vi her for å hjelpe dere. 

Hytta - Der minner skapes

Funksjonalitet
En moderne produksjonslinje gjør at våre hus og hytter blir solide med mindre luftlekkasjer. Hus og hytter fra Røroshytta produseres industrielt med optimale knuter og sammenføyninger. Det tømmeret vi bruker er nedtørket før produksjon og gir lite sig.

Pris
Våre hytter er et kvalitetsprodukt som krever lite vedlikehold og har uovertruffen levetid - til konkurransedyktige priser.

Personvernerklæring

Miljøaspekt
Røroshytta har sin arkitektoniske forankring i Røros-området. Denne arven er vi stolte av, og den stiller høye krav til oss. I vakre, men værharde omgivelser har folk i generasjoner levd i hus av solid Røros-tømmer. Tradisjon tro leverer vi i ypperste laftekvalitet i en lavmælt stil med rene, vakre, funksjonelle former.

Medlem av norsk laft
Røroshytta er medlem av Norsk Laft. Foreningen bidrar til utvikling og kvalitetssikring av bransjen, medlemmene forholder seg til bransjenormen og er underlagt en kontrollordning som gjennomføres av Norsk Treteknisk institutt. Medlemskapet er et kvalitetsstempel og betryggende for kunden ved kjøp av laftede bygg.