til top
Soverommet - Stedet for ro og avslapning

Soverommet - Stedet for ro og avslapning

På soverommet på hytta skal vi lade batteriene og slappe av. Soverommene kan ofte være små, så på disse rommene er det viktig å komme frem til gode praktiske løsninger som tilbyr både ro og hygge i tillegg til god oppbevaringsplass. Soverommet er det rommet vi ønsker skal være et koselig og behagelig rom hvor vi kan trekke oss tilbake og nyte tid sammen eller alene.

Plassbygde senger med lagringsplass under sengen er praktiske løsninger. Det samme er plassbygde skap og sittebenker. På denne måten blir plassen maksimalt utnyttet. Å trekke en sittebenk i stoff vil gi et lunt innslag på soverommet, og gi et perfekt sted å samle energi og nyte en rolig stund. Ønsker man ekstra oppbevaring kan hyller og knagger på veggen også være et godt alternativ og kan gjøres på ulike kreative måter.

Detaljer

Soveromsdetaljer for hygge og stemning er viktig. En vakker sengegavl er med på å skape den røde tråden i hytteinteriøret og skaper rom som er lune og harmoniske. Både stofftrukket gavl samt sengegavl laget i gammelt treverk er fine detaljer som skaper et unikt og personlig soverom. Detaljer som god madrass, godt og lunt sengetøy, hotellputer samt pledd er med på å gjøre soverommet til et avslappende rom med høy comfortfaktor.

 

Belysning på soverommet bør være både generell belysning som taklamper eller spotter og mer stemningsskapende lyspunkter som bordlamper eller vegglamper. Kombinasjonen av ulike lyskilder er nøkkelen til en balansert og god hyttefølelse. Nattbord på hver side av sengen med et lyspunkt skaper en koselig og lun følelse. Et godt tips til den generelle takbelysningen er å ha dimmefunksjon, dette gir et dempet lys og skaper ro.

 

Gardiner er med på å skape en hyggelig og avslappende atmosfære, samtidig som det virker skjermende både fra sol og hindrer innsyn. Er ønsket å sove i et mørklagt soverom er liftgardiner med blendingsfor et fint alternativ.

Familiekøye

Er man en stor familie og trenger mange soveplasser, så er familiekøye en fin løsning. God utnyttelse av rommet.