til top
Hovedkontor og produksjonslokaler på Røros

Hovedkontor og produksjonslokaler på Røros

Røroshyttas unike laftemetode gir tradisjonsrike laftede tømmerhytter med funksjonalitet og komfort for et moderne hytteliv.

Hos Røroshytta blir laftestokkene produsert i et moderne og datastyrt anlegg som ligger på Røros. Dette gjør at vi kan produsere etter den tradisjonsrike laftemetoden med høy byggteknisk kvalitet på ferdigbygg.

Lafteknute utviklet i samarbeid med SINTEF

Gjennom vårt samarbeid med SINTEF Byggforsk har vi utviklet en unik geometri på lafteknuten, samt en ny og forbedret tetteløsning for stokker og lafteknuter. 

Vi bruker utelukkende godt nedtørket lamelltømmer i vår produksjon. Dette tømmeret har høy byggteknisk kvalitet. Laftestokkene er av sentvoksende og malmrik finsk furu fra det nordiske barskogbeltet. Dette trevirket har en kompakt kjerneved. Når furua vokser langt mot nord blir årringene tette og treet blir ekstra hardt.

Dette gir sterke og stabile stokker med minimal vridning, jevnere overflater og lite sprekker. Det gir mindre synk og dokumentert bedre vannmotstand, lufttetthet og energieffektivitet.

Produksjonen

Våre skreddersydde detaljer blir tegnet og overført til maskinene som freser inn spor for møtende konstruksjoner. Alle stokker blir merket, og levert som byggesett. På denne måten kan arbeidet på byggeplassen gå så hurtig som mulig.  

All produksjonen foregår innendørs. Du er hjertelige velkommen til å komme innom oss og våre kontorlokaler i laftet tømmer. Vi ligger et langt steinkast fra de sjarmerende Røros-gatene. 

Lamelltømmer

Vi bruker tømmer med høy byggteknisk kvalitet. Vårt tømmer består av margdelte lameller. Det betyr at den harde og bestandige kjernen vender ut. Det gir et formfast og forutsigbart laftetømmer med minimal vridning og lite sprekker. Det gir muligheter for store lengder og dermed svært få åpne skjøter. Den byggtekniske kvalitet på tømmeret er uovertruffen.

Vi leverer tømmer i følgende dimensjoner (netto byggemål): 6 tommer - 155x184 mm og 8 tommer - 194x255 mm. Valg av tømmer avhenger foruten estetikk av byggets størrelse og byggeforskriftene.

Røroshytta har dype røtter i lokal tradisjon. I gatene på Røros har de laftede tømmerhusene stått i flere hundre år. Den nådeløse vinterkulda på Røros har vært en streng rettesnor for hyttenes kvalitet, og hvis du vandrer gatelangs på Røros vil du finne igjen mange av de arkitektoniske detaljene som kjennetegner våre hytter. Klassisk og stram med et staselig preg.

Foto: Terje Rakke for VisitNorway