til top
Besøk på fabrikken

Besøk på fabrikken

Røroshyttas produksjonsmetode er noe av det nærmeste du kommer håndlaft

Hos Røroshytta blir laftestokkene produsert i et moderne og datastyrt anlegg som ligger på Røros. Dette gjør at vi kan kombinere høy kvalitet og nøyaktighet med stor produksjon.  

Røroshyttas produksjonsmetode er noe av det nærmeste du kommer håndlaft. Vi har en optimal blanding av gamle tradisjoner og lafteteknikker og nye revolusjonerende produksjonsmetoder. 

Gjennom vårt samarbeid med SINTEF Byggforsk har vi kommet oss fram til en teknikk som gir så godt som luft-og regntette lafteknuter. Vi er den eneste produsenten i landet som har en sertifisering på dette. Våre skreddersydde detaljer blir tegnet og overført til maskinene som freser inn spor for møtende konstruksjoner. Alle stokker blir merket, og levert som byggesett. På denne måten kan arbeidet på byggeplassen gå så hurtig som mulig.  

Laftestokkene våre er av sentvoksende og malmrik furu, med en kompakt kjerneved (den hardeste veden). Når furua vokser høyt over havet blir årringene tette og treet blir ekstra hardt. Det kommer godt med i møte med vær og vind.

All produksjonen foregår innendørs og kommer du på besøk til oss kan du kjenne den deilige lukta av tre. 

Lamelltømmer

Vi bruker det beste og mest moderne tømmeret. Vårt tømmer er margdelt og laminert. Det betyr at den harde og bestandige kjernen vender ut. Det gir et formfast og forutsigbart laftetømmer nesten helt uten sprekker. Det gir muligheter for store lengder og dermed svært få skjøter. Den tekniske kvalitet på tømmeret er uovertruffen. Andre viktige momenter er lavere produksjonskostnad og økt kapasitet.

Vi leverer tømmer i følgende dimensjoner (netto byggemål):  155x184 mm og  194x255 mm. Valg av tømmer avhenger av byggets størrelse og byggeforskriftene.

Røroshytta har dype røtter i lokal tradisjon. Den nådeløse vinterkulda på Røros har vært en streng rettesnor for hyttenes kvalitet, og hvis du vandrer gatelangs på Røros vil du finne igjen mange av de arkitektoniske detaljene som kjennetegner våre hytter.