til top
Om Røroshytta

Om Røroshytta

Røroshytta leverer tradisjonsrike laftede tømmerhytter med høy byggeteknisk kvalitet, moderne funksjonalitet og komfort. Vi er en av Norges ledende laftehytte-produsenter.

Våre hytter er utviklet for tett samspill med norsk natur både estetisk og funksjonelt. Vi leverer laftekvalitet av ypperste sort i en lavmælt stil med rene, klassiske og funksjonelle linjer. 

De vakre hyttene har forankring i de laftede tømmerhusene i Røros-traktene. Røros har en lang tradisjon for laftede tømmerhus og stedet er et godt eksempel på de tradisjonelle laftemetodene. Vi har laget Røroshytter siden 1963.

Gjennom lang erfaring og gode møter med våre kunder har vi kommet fram til flere modeller som kan tilpasses dere og deres hyttedrøm. 

Lyst til å motta nyhetsbrev fra Røroshytta?

Klikk her

Historien vår

Røros Skogforvaltning startet produksjonen av laftede tømmerhytter i 1963 på Gjøsvika Sagbruk.

Den første modellen ble utstilt på varemessa på Røros sommeren 1963. Denne hytta var en vakker hytte som ble utstilt med møbler og interiørdetaljer som ble produsert av håndverkere lokalt. Allerede da fikk denne hytta kallenavnet "Røroshytta" selv om det gikk noen år før dette navnet ble tatt i bruk som merkenavn.

I 2023 feirer altså Røroshytta 60 år som hytteprodusent!

 

Foto: Røros Skogforvaltning ca 1920, Rørosmuseets samlinger.

Vår produksjon

Våre kunder sier at de kjenner 'ekte hyttefølelse' når de trer inn i ei Røroshytte. Med trestruktur i taktile tømmervegger og kraftige takåser så har våre hytter et tradisjonelt, men diskret og oppdatert designuttrykk.

Røroshytta industrialiserte vår lafteproduksjon allerede på 1970-tallet. Med moderne produksjonsmetoder og kvalitetstømmer bruker vi kort tid på å ferdigstille byggesettet til ei tradisjonsrik hytte som tilfredsstiller dagens byggetekniske krav for hytte eller hus. Vår laftemetode har dokumentert tetthet mot luft- og vanninntrenging.

Vi har også mange muligheter til å tilpasse tegningene til deres ønsker, tomtens topografi og reguleringsbestemmelsene. Les mer om byggeprosessen her.

Våre nyeste modellene viser hytter og hus som er en kombinasjon av tømmer, limtre og store vindusflater helt opp til gavlene. Uansett om dere liker en tradisjonell eller moderne stil, så er vi her for å hjelpe dere. 

Tradisjonsrik byggeskikk med ny relevans for fremtida

Laft er en byggeskikk som har røtter tilbake til vikingtida her i Skandinavia.

På Røroshytta tror vi at bygg i tre er en del av løsninga for fremtida. Bygg og anleggsbransjen må ta sin del av ansvaret for å forbruke mindre ressurser og generere mindre avfall.

Les mer her.

Våre hytter er kvalitetsprodukt.

Vi leverer i ulike leveringsgrader som har betydning for bla. egeninnsats, pris og avtaleform.

Ei nøkkelferdig Røroshytte leveres med kvalitet i alle ledd - fra byggesettet til 3-lagsvinduer og kvaliteten på kjøkkenet.

Ei ferdig Røroshytte krever lite vedlikehold og har uovertruffen levetid.

Medlem av Norsk Laft
Røroshytta er medlem av Norsk Laft. Foreningen bidrar til utvikling og kvalitetssikring av bransjen, medlemmene forholder seg til bransjenormen og er underlagt en kontrollordning som gjennomføres av Norsk Treteknisk institutt. Medlemskapet er et kvalitetsstempel og betryggende for kunden ved kjøp av laftede bygg.

Hyttemodeller
Vi har mange ulike standardmodeller.

I tillegg har vi et rikholdig arkiv og tegninger som viser varianter av ulike modeller. Våre dyktige selgere kan ta frem forslag på hytter og plantegninger som passer akkurat deres ønsker og behov. Det er bare å ta kontakt for å få hjelp!