til top
Fra drøm til ferdig hytte

Fra drøm til ferdig hytte

Hyttedrømmen blir til virkelighet

Det første møtet

Det er veldig hyggelig om dere kommer til oss for å snakke om hvordan deres hyttedrøm ser ut. Enten dere har funnet en favoritt blant våre modeller eller om dere har egne tegninger, så kan vi hjelpe dere med å bringe drømmen videre mot realisering. Sammen starter vi på stegene mot ferdig hytte.

Steg 1: Hvor skal hytta bygges

Har dere egen tomt tar dere med dere reguleringsbestemmelsene til oss. Reguleringsbestemmelsene beskriver hvordan tomten kan utnyttes, og sier gjerne noe om mønehøyder, gesimshøyde, takvinkel og areal. Våre selgere er eksperter på reguleringsbestemmelser og å utnytte dette til det beste for dere og den hyttedrømmen dere har. 

 

Hvis dere ikke har egen tomt, så kan vi hjelpe dere med det. 

Steg 2: Hva slags hyttemodell vil dere ha

Nå er tiden inne for å bestemme hva slags hytte dere vil ha

Smartlaft 

Ønsker dere smartlaft får dere en loftsetasje som er bygd med takstoler og bindingsverk. Dette er en praktisk og pen laftehytte som gir mye plass for pengene. 

 

Tradisjonslaft 

Velger dere tradisjonslaft får dere ei tradisjonsrik hytte med tømmergavler. Røstet tak og takåser og en majestetisk romfølelse. Denne kan bygges i en etasje med hems, oppstue eller i to fulle etasjer. 

 

Moderne design 

Vil dere ha et mer moderne design kan vi tilby tømmer i kombinasjon med limtre og store vindusflater helt opp til gavlene. Denne kan bygges i en etasje, med hems eller i to fulle etasjer. 

Tilpasning av tegning 

Hvis dere finner drømmehytta blant våre standardmodeller, så vil det være den enkleste og mest lønnsomme løsningen for dere. 

Men hvis dere vil ha en egen, helt spesiell og unik hytte, så kan vi i stor grad tilpasse tegningene i forhold til deres ønsker, behov og budsjett. Vi gir dere to stk. omtegninger av standardmodellen inkludert i prisen.  

Våre selgere og tegner har lang erfaring med å tilpasse tegningene til tomteforholdene med tanke på sol, utsikt og terreng. Vi samarbeider om tegningene helt til dere blir fornøyde. 

Oppgradering 

Dere kan oppgradere og legge til endringer fra standard utførelse. Kanskje vil dere ha et annet gulv, listverk, panel, andre dører eller en annen overflatebehandling? 

Da har vi en egen katalog som dere kan se i, hente inspirasjon og velge ut fra. 

Teknisk gjennomgang og godkjenning 

Nå er tegningene ferdige og dere har gjort de tilvalg og oppgraderinger som dere ønsker på byggesettet. Vi er enige om byggesettprisen og byggesettleveransen er nå avtalt. 

Steg 3: Hvilken leveringsgrad passer best for deg

Nå kommer spørsmålet om hvor mye dere selv ønsker å bidra med på veien til ferdig hytte. 

Byggesett 

Dere kjøper byggesettet av oss og skriver kontrakt med Røroshytta. Kjøpet følger forbrukerkjøpsloven. For mange er det å bygge hytte ved hjelp av egeninnsats noe som gjør hyttedrømmen mulig økonomisk. For andre er det en stor tilfredsstillelse i det å ha skapt noe selv. Ved å være din egen prosjektleder kan du fordele kostnadene utover en lengre periode og du styrer selv når du vil leie inn snekkere, elektrikere og rørleggere for å ferdigstille bygget. 

 

Ferdig oppsatt tett bygg utvendig 

Her kan du gjøre litt egeninnsats med byggherrestyrt gjennomføring.
Kjøpet følger Bustadoppføringslova. Den entreprenøren som blir valgt kjøper byggesettet av Røroshytta og entreprenørens prosjektleder tar over prosjektet og skriver kontrakt om oppføring med deg.  

I et tømmerbygg monteres alle innvendige vegger samtidig med de utvendige, og dette forenkler det resterende arbeidet. Hytta overleveres tett, inkludert taktekking og taknedløp. Hytta er ferdig utvendig med unntak av beising. Nå kan dere ta fatt på det innvendige arbeidet når det passer dere. 

De innvendige materialene med tilvalgene som dere bestemte dere for å ha med i byggesettleveransen følger med, men monteres i utgangspunktet ikke. 

 

Nøkkelferdig leveranse 

Den valgte entreprenøren kjøper byggesettet av Røroshytta og entreprenørens prosjektleder tar nå over prosjektet og skriver en kontrakt med dere på hele leveransen.  

Kjøpet følger Bustadoppføringslova. 

Dersom dere ønsker oppgraderinger på rør- og el-leveranse, kjøkken, bad og peis – da gjør dere dette i samarbeid med entreprenørens prosjektleder.  

Alle innvendige arbeider inkludert innredninger, elektriske og sanitære installasjoner, samt alt utvendig arbeid, inkludert torv på taket, er sluttført ved en nøkkelferdig leveranse. 

Steg 4: Hvordan vil du tilpasse hytta

Interiøret på hytta skal innby til en hyggelig og varm atmosfære, og kanskje vil dere også at den skal speile deres personlige stil? Et gjennomtenkt interiørvalg vil skape en helhetlig, harmonisk og funksjonell hytteopplevelse.  

Vi har laget fem ulike fargekonsepter slik at dere kan finne en egen stil og sette deres personlige preg på drømmehytta. 

Se vår tilvalgskatalog for mer informasjon om de ulike fargekonseptene.

Natur

Naturlig, rent og tradisjonelt. Naturlig interiøruttrykk med ubehandlet treverk

Glød

Varmt, lunt og hjemmekoselig. Beige og brunt interiørutrykk

Fjell

Mørke ton i ton farger som gir et helhetlig og harmonisk miljø.

Never

Harmonisk, hyggelig og avslappende. Gråbrunt interiørutrykk

Skandinavisk

Lyst, rent og moderne med mørke detaljer

Steg 5: Når står hytta ferdig

Motta tilbud 

Når dere har valgt hytte, tilpasninger og ferdigstillelsesgrad får dere et tilbud fra oss. 

 

Signering av kontrakt 

Når tilbudet er akseptert, signeres en standardkontrakt. 

Ved levering ut over byggesett tar samarbeidende entreprenør prosessen videre. 

 

Hytta plasseres på tomta 

Entreprenøren hjelper dere med å måle opp og plassere hytta på tomta, og tegner inn hytta på situasjonsplanen Dette danner grunnlaget for byggesøknaden. 

 

Byggesøknad 

Deretter sender entreprenøren nabovarsel, og fristen for å komme med en merknad til nabovarselet er normalt 2-3 uker.   

Ved utløp av denne fristen sender entreprenøren inn byggesøknaden til kommunen for behandling. Normal behandlingstid er tre uker. (12 uker og mer ved dispensasjonssøknad).  

 

Produksjon 

Etter å ha mottatt byggetillatelse fra kommunen, produserer vi stokkene til bygget på fabrikken vår på Røros. Her stiller vi høye krav til materialer og produksjonsprosess, og vi er underlagt Norsk Laft sin byggestandard for laftebygg. I tillegg har vi våre helt særegne krav til lafteknutene utarbeidet gjennom et samarbeid med SINTEF Byggforsk. Dette sikrer et bygg som blir luft- og regntett. 

Vi frakter byggesettet til tomta når den er klar, og deres unike drømmehytte er klar for oppsetting. 

 

Grunnarbeid: graving og støping 

Tomta graves ut, ryddes og planeres. Grunnmuren støpes med innlagt rør og el i grunn. 

 

Oppføring av hytte på tomta 

Laftede hytter bygges raskt. Det tar bare 2-3 dager før laftekasse med takåser er på plass. Deretter blir taktekking og detaljer fullført. Nå fremstår hytta som ferdig utvendig, men unntak av utvendig behandling.  

Hvor lang tid denne prosessen tar kommer an på størrelsen på leveringen.

 

Innvendig arbeid starter 

Bygget lukkes og etter en kort tørkeperiode kan man fortsette med innvendig snekring, flislegging, el- og rørarbeid. 

 

Byggemøte 

Entreprenøren går gjennom bygget med dere og sikrer at alle detaljer er på plass.  

 

Overtagelse 

Gratulerer! Dette er en merkedag for dere og for oss.  

Dere kan endelig ta i bruk den nye Røroshytta deres.