Gå til innholdet
Arbeidskar_022_1280x720
Arbeidskar_005_1280x720
Produksjon_1841_1280x720
Arbeidskar_012_1280x720

Om oss

Røroshytta er en av Norges ledende laftehytte-produsenter, og en del av samme konsern som Saltdalshytta - Norges største hytteprodusent. All produksjon foregår i egne fabrikklokaler på Røros, rett ved innkjøringen til "Bergstaden".
Røroshytta har en moderne produksjonslinje for presisjonslaft. Vi benytter noe av det aller mest avanserte produksjonsutstyret for laft som finnes i verden, og definitivt det mest moderne i Norge. Datastyrte maskiner som sikrer kvaliteten og en overelegen presisjon. 

Historikk
Røroshytta har eksistert siden tidlig på 1960-tallet. Tømmerbygg og Røros er to synonyme begrep. I vårt forblåste og til tider nedfrosne klima har folk levd i tømmerhus gjennom generasjoner. Dette gjør til at rørosingene har utviklet spesialkompetanse på tømmerbygg til svært røffe værforhold. 
I dag framstår Røroshytta som en innovativ og kvalitetsbevisst organisasjon I tillegg til merkevaren Røroshytta, er vi en industriell aktør som har utvikling og produksjon av tømmerbygg som vår kjernevirksomhet. 

Hvorfor velge Røroshytta som leverandør av tømmerbygg?
Røroshytta har produsert laftet tømmerbygg i over 50 år, og klima på Røros er ikke til å spøke med. Vårt utgangspunkt er vinter med ned mot 40 kuldegrader, og vi bruker den samme kvaliteten når vi nå leverer over hele landet. De siste årene har vi utelukkende benyttet limtretømmer og årsaken til dette ligger i det byggetekniske. Limtre er dimensjonsfast (ingen vridning), tørr tvers gjennom (ca. 13 %), sprekker ikke og synkingen er minimal (ca. 1 %). Vi bruker en spesiell tettemetode og tømmerprofil i knute og laft som er utviklet i samarbeid med SINTEF byggforsk i Trondheim: resultatet på tetthet mot vind og vann er ekstremt gode og dokumenterte. Et tømmerbygg uten luftlekkasje, gir lavt energibruk. I et tømmerbygg uten inntrengning av vann, sikrer deg at tømmer ikke råtner.

Levering og byggeprosess 
Røroshytta har en optimal leveringsgrad tilpasset den praktiske gjennomføringen på byggeplassen. Byggen settes opp av lokale byggmestre, med solid forankring og kjennskap til området. Våre kunder har kontrakt (Norsk Standard) direkte med byggmesteren for hele leveransen, i det omfang som kunden ønsker (fra totalleveranse “nøkkelferdig” til kun delleveranser, f.eks “tett bygg”). Røroshytta er en underleverandør til byggmesteren og vi leverer tømmerkasse, takkonstruksjon (uten torv), ytterdør og vinduer m/omramming og stolper/rekkverk. Selvfølgelig også tegninger for byggemelding og nødvendige konstruksjonsbeskrivelser. Vår leveranse kan settes opp uten innblanding av andre faggrupper (rørlegger/elektriker) og man oppnår raskt et “tett bygg” som kan låses av og ryddes klart for neste steg. Da er det klar for elektriker, levering og skikkelig oppbevaring av byggevarer for innvendig snekkerarbeid, flisegging, kjøkkeninnredning etc. Alle disse byggevarene er lokalt innkjøp av byggmester, noe som sikrer kort leveringstid, god kontroll, lite svinn og riktig “timing” inn på byggeplass. I sum utgjør dette den optimale miks mellom industriell fremstilling i hall av et halvfabrikat og lokalkjøpte byggevarer til rett tid. Dette betyr også at en rekke valg (gulv, kjøkkeninnredning, fliser etc) kan tas løpende i byggeprosessen – det er ikke behov for at dette er valgt tidlig i fasen. For tidlige valg vil ofte føre til gale beslutninger, i hvert fall på dette detaljnivået.

Tømmer uten sprekker egner seg bedre for innvendig overflatebehandling, noe som etter hvert har blitt mer vanlig. Andre trekk i kunders preferanser er åpen stue/kjøkkenløsning og større behov for lagringsplass. Kunden velger i dag oftere noe mindre bygg, med en kombinasjon av med anneks og uthus som danner et vakkert hyttetun (samtidig eller for senere bygging). Mange velger nå også løsninger hvor hytta kan stå helt kald når den ikke er i bruk (nedtapping av vann til kjellerkum med varmtvannsbeholder og vanninntak) i kombinasjon med fjernstyring av varme. Vi har disse løsningene på plass. I større utstrekning enn før velges det moderne peiser/peisovner, stålpipe, moderne kjøkkeninnredning, mot de tidligere valgene av furukjøkken, murte peiser etc. 

Er det noe du lurer på så svarer vi mer enn gjerne på dine spørsmål.
Du når oss på tlf.: 72 40 67 00 eller epost: info@roroshytta.no

Artikkelbilder (klikk for større som vil vises over)

Oppdatert
Velg hytte